Fazuľový šalát s tuniakom
Vyskúšajte veľmi rýchly a pestrý šalát. Jeho základom je sýta biela fazuľa a tuniak. Tieto ingrediencie vylepšíme poriadne pikantným horčicovým dressingom a kaparami. Na prevoňanie a odľahčenie použijeme svieži citrónový olej.
4 porcie
2 konzervy sterilizovanej bielej fazule
1 pohár filiet tuniaka Calvo
červená cibuľa
kapary
kápia
jarná cibuľka
rukola
citrónový olej
dressing
2 PL olivového oleja
1 ČL dijonskej horčice
1 ČL balsamikového octu
1 ČL citrónového oleja
soľ, čierne mleté korenie
Pripravíme si zeleninu: fazuľu a kapary scedíme a prepláchneme vodou; cibuľu nakrájame na tenké krúžky, ktoré prepolíme a oddelíme vrstvy cibule; kápiu nakrájame na pásiky. Filety tuniaka scedíme a nakrájame na menšie kúsky.
Tieto ingrediencie zmiešame spolu s dressingom, ktorý si pripravíme z oleja, horčice, balsamika, soli a mletého korenia. Pridáme doňho aj trošku citrónového oleja (ako náhradu môžeme použiť aj pár kvapiek citróna, ale ten olej je skvelý…).
Fazuľový šalát ukladáme na listy rukoly, ktoré taktiež ochutíme kvapkami citrónového oleja. Na vrch šalátu nasekáme zelenú stonku mladej jarnej cibuľky.
Šalát môžeme podávať s pečivom a bielym suchým vínom.