_bataty2

Pečené rozmarínové bataty a zelenina s medovým korenistým dressingom

Tento víkend som kvôli pracovným povinnostiam nemal príliš veľa času rozmýšľať, čo budem jesť. Mal som doma kúpené bataty a pár kusov inej zeleniny. Rozhodol som sa, že skúsim zaexperimentovať a len tak rýchlo upečiem zeleninu v rúre. Na výstave som si včera kúpil ružové korenie, tak som ho v mažiari rozdrvil a použil do dressingu.

_bataty0jpg

2 porcie

2 bataty
2 mrkvy
cuketa
4 strúčiky cesnaku
1 PL lyžica medu
rozmarín
maslo
chilli
1/2 limety
olivový olej
soľ

dressing
kyslá smotana
1 ČL medu
pár kvapiek limetky
rozmarín
rozdrvené ružové korenie
soľ

Bataty a mrkvu ošúpeme. Bataty nakrájame na kolieska hrubé asi pol centimetra. Mrkvu a cuketu nakrájame na menšie kúsky. Cesnak ošúpeme, strúčiky roztlačíme nožom a nahrubo nakrájame. Zeleninu vložíme do pekáča, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Uloženú zeleninu pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme soľou, chilli, rozmarínom a premiešame. Kúsok masla si nakrájame na plátky, ktoré poukladáme na zeleninu. Polku limety nakrájame na štvrťky a vložíme do pekáča. Pekáč prikryjeme alobalom a dáme piecť pri 220 °C na 30 minút.

Po upečení odstránime z pekáča alobal a necháme piecť odokryté ešte ďalších 10 minút.

Medzitým si pripravíme dressing zmiešaním všetkých ingrediencií. Ak nemáte ružové korenie, použite čierne korenie alebo chilli.

Pre zvýraznenie chuti môžete pri servírovaní jedlo pokvapkať limetovou šťavou.

Vytlačiť alebo zdieľať?

Možno dostaneš chuť aj na

Napíš komentár

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné údaje sú označené *