Tatarák z kozieho syra s jablkami
Perfektný tip na zdravé gurmánske predjedlo. Výrazná chuť a aróma čerstvého kozieho syra je vyvážená sladkokyslým jablkom. Krásny farebný kontrast na tanieri rozohrá granátové jablko a bylinky. Podávame s chlebom alebo bagetou.
Inšpiroval som sa v reštaurácii Savage Garden, kde som si pred niekoľkými týždňami podobné jedlo objednal. Recept som si však nepýtal a skúsil som to sám – najjednoduchšie, ako sa dalo.
4 porcie
150 g mäkkého kozieho syra
1 jablko – radšej sladšie
petržlenová vňať
šplech mlieka
granátové jablko
žerucha
Z jablka odstránime šupku, vyberieme stred a nakrájame ho na malinké kúsky – kocky. Jablko zmiešame s mäkkým čerstvým kozím syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Ak je syr tuhší, pridajte šplech mlieka.
Servírujeme na tanier s jadierkami granátového jablka a žeruchou, prípadne listami poľníčkoveho šalátu.
Ak je sezóna medvedieho cesnaku, vyskúšajte ho použiť namiesto petržlenovej vňate. Rovnako dobre a možno aj lepšie funguje čerstvá pažítka.
Skvelé, chutné, už len ten džús k tomu :)