_baklazan1
,

Zapečený baklažán s rajčinou, mozzarellou a olivovou tapenádou

Dnes som si spravil rýchle zeleninové predjedlo. Je veľmi chutné a ešte aj pekne vyzerá. Úplne ideálne na letnú párty. Použil som naň olivovú tapenádu z kalamata olív, fíg a mäty, ktorá bola v aprílovom boxe od Šmakujto. Nachádzajú sa v nej aj kapary, ktoré tomu dodávajú slanú iskru. Na ozdobu môžete použiť tymián alebo oregano.

predjedlo pre 4 osoby

1 stredný baklažán
2 veľké rajčiny
2 mozzarelly
Olive Branch olivová tapenáda s figami a mätou
soľ, korenie
tymián

Rozohrejeme si rúru na 200 °C.

Baklažán nakrájame na 1,5 cm hrubé kolieska. Posolíme z oboch strán a necháme asi 10 minút odstáť. Potom baklažány jemne osušíme kuchynskou utierkou a okoreníme. Rajčiny nakrájame na klieska a rovnako aj mozzarellu. Poukladáme ich na baklažán, ktoré poukladáme na rošt. Nezabudnite dať pod rošt plech na pečenie, pretože mozzarella sa bude topiť a stekať dole. Dáme piecť asi na 25-30 minút.

Po upečení necháme baklažány trochu vychladnúť, potrieme ich olivovou tapenádou, dozdobíme tymiánom a servírujeme.

_baklazan2

_baklazan3

Vytlačiť alebo zdieľať?

Možno dostaneš chuť aj na

Napíš komentár

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné údaje sú označené *