jahnaci-burger

Ako sa robí jahňací burger?

Najprv upečiete žemle (recept od Stvory z kuchyne), potom nakrájate 4 cibule, že až revete. Skaramelizujete. Prekrojíte žemle a trochu ich na suchej panvici z vnútorných strán do chrumkava opečiete.

Odoženiete 4 muchy. Snažíte sa opäť odohnať muchy. Snažíte sa muchy ignorovať.

Vytiahnete z chladničky 100 % mleté jahňacie, trochu okoreníte (mäso už mäsiar osolil). Prikážete turecky počúvajúcemu psovi, aby odpálil z kuchyne. Opečiete z jednej strany, obrátite, na horúce mäso poukladáte syr, aby sa pomaly topil a ďalej opekáte. Nakrájate si rajčinu, ktorú ste kúpili na trhu od farmára (to nie je hipsterské, to je rozumné).

Na spodnú stranu žemle dáte čili majonézu a pikantnú BBQ omáčku (pokojne z obchodu). Uložíte opečené mäso s roztopeným syrom, rajčinu, skaramelizovanú cibuľku a zavriete. Aha, a medzitým dáte piecť do rúry zemiaky nakrájané na hranolky, ktoré nestihnú byť hotové do západu slnka, tak utekáte von a fotíte, kým sa ešte dá.

Vytlačiť alebo zdieľať?

Možno dostaneš chuť aj na

Napíš komentár

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné údaje sú označené *