cestoviny

Cestoviny so špenátom a mascarpone

Zaujímavá – jemná kombinácia chutí. Mascarpone sa zväčša používa do nadýchaných zákuskov, ako napríklad tiramisu. Ja ho dávam aj do cheesecake-u. Spolu so smotanou a domácimi fettuccine vytvorí peknú lesklú krémovú omáčku.

4 porcie

400 g cestovín
3-4 strúčiky cesnaku

1/2 ČL mletého muškátového orieška
300 g baby špenátu
150 ml smotany na šľahanie
 4 PL mascarpone
mleté čierne korenie
soľ
olivový olej
parmezán

Dáme si variť cestoviny.

Na zohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, nastrúhaný muškátový oriešok a maslo. Počkáme, kým sa cesnak osmaží a maslo rozpustí. Potom pridáme špenátové listy, okoreníme, osolíme a 5 minút varíme. Pridáme smotanu a mascarpone. Minútku povaríme a ochutnáme. Dochutíme soľou a korením. Uvarené cestovy spolu s trochou prevarenej vody z cestovín vmiešame do omáčky. Mali by sme dostať jemnú lesklú omáčku. Pridáme hrsť nastrúhaného parmezánu, premiešame a hneď podávame.

fettuccine-spenat-mascarpone2

Vytlačiť alebo zdieľať?

Možno dostaneš chuť aj na

Počet komentárov: 2 na “Cestoviny so špenátom a mascarpone

  1. Vikivii
    20. september 2014 at 20:20

    s domácimi cestovinami sa mi nechcelo hrajkať, ale omáčka vyskúšaná a musím povedať, že veľmi chutila, pán kuchár ;)

  2. Katarina
    23. máj 2015 at 12:15

    Dnes som vyskusala,uzasne,jemne,chutne a zaroven super rychle..

Napíš komentár

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné údaje sú označené *