domace_cestoviny

Domáce cestoviny fettuccine

Len nedávno mi napadlo vyrobiť si cestoviny doma. Ručne, bez strojčeka. Neviem, prečo som to neskúsil skôr. Je to ľahké, aj moja babka robievala doma rezance. Myslím, že ich robila veľmi podobne, aspoň čo si spomínam. Za trošku námahy dostanete najlepšie cestoviny na svete, ktoré dobre držia omáčku, sú šťavnaté a ešte lepšie chutia vďaka tomu, že ste si ich vyrobili vlastnoručne.

cestoviny-fettuccine-1

4 porcie

400 g hladká múka 00 Extra Špeciál z tvrdej pšenice
4 vajcia
olivový olej

Do múky spravíme jamku, do ktorej rozbijeme 4 vajcia. Pridáme trošku olivového oleja. Vypracujeme hladké cesto, ktoré si potom rozdelíme na 4 rovnaké časti. Na pracovnej doske si spravíme dostatočne veľký priestor, aby sme na ňom mohli na tenko vyvaľkať časť cesta. Dosku dobre pomúčime, aby sa cesto nelepilo. Rovnako pomúčime aj cesto a vyvaľkáme ho do tvaru veľkého obdĺžnika. Hrúbka cesta by mala byť asi 1 mm.

Vyvaľkané cesto poriadne pomúčime a 3-krát ho pozdĺžne zľahka preložíme, aby sa o seba neprilepilo. Potom ho nakrájame na fettuccine široké približne 7 mm. Nakrájané cestoviny rozložíme na utierku a dobre a pomúčime.

Rovnako postupujeme so zvyšným cestom.

Čerstvé cestoviny varíme v poriadne osolenej vode (do vody pokojne pridáme celú hrsť soli) približne 5-6 minút. Do vody nepridávame olej. Keď cestoviny scedíme, nepreplachujeme ich vo vode, ale hneď ich ešte mokré vysypeme do omáčky.

cestoviny-fettuccine-2

Vytlačiť alebo zdieľať?

Možno dostaneš chuť aj na

Napíš komentár

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné údaje sú označené *