caprese

Kuracie prsia caprese

Kuracie prsia plnené mozzarellou, sušenými rajčinami a bazalkou budú chutiť všetkým. Ak upečiete hlavné jedlo aj s prílohou v jednom pekáči, navaríte rýchlo a ešte aj zašpiníte menej riadu.

kuracie prsia
mozzarella
sušené rajčiny
bazalkové listy
mleté čierne korenie
soľ

príloha

zemiaky
rozmarín
kumín (rímska rasca)
olivový olej
soľ

kuracie_prsia_caprese1

kuracie_prsia_caprese2

Kuracie prsia umyte a očistite (môžu sa v nich nachádzať kúsky kosti). Rozrežte ich na polovicu ale dajte pozor, aby ste ich nerozkrojili úplne. Roztvorte ich a naklepte, aby ste dostali jeden veľký rezeň.

Z oboch strán rezeň osoľte a okoreňte. Do stredu rezňa poukladajte plátky mozzarelly, sušených rajčín a lístky bazalky. Potom začnite rezeň pomaly rolovať tak, aby bola plnka v strede. Dajte pozor, aby sa mäso neroztrhlo. Zrolované a naplnené prsia zaviňte do 2-3 vrstiev alobalu. Alobal po bokoch preložte, aby vám nevytiekla šťava.

Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kocky a vložte do pekáča. Polejte olivovým olejom, osoľte a posypte kumínom a rozmarínom.

Do rovnakého pekáča môžete vložiť aj naplnené kuracie prsia. Pečte vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 50-60 minút.

Vytlačiť alebo zdieľať?

Možno dostaneš chuť aj na

Napíš komentár

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné údaje sú označené *