tomyum

Tom Yum s krevetami

Pripravte si jednoduchú verziu ostrej thajskej polievky. Netradičná kombinácia sladkého kokosového mlieka s pekelne pálivou tom yum pastou a čili uvoľní aj zapchatý nos a zahreje celého človeka. Na webe nájdete množstvo receptov, ktoré sa líšia použitými surovinami a postupom prípravy. K tomuto receptu som dospel postupným skúšaním a výsledok je veľmi chutný. Dokonca si pochvaľoval aj kolega Roman, ktorý vie byť k jedlu férovo kritický. Napíšte mi, ako chutila vám.

6 porcií

2 litre vody
60 g Tom Yum pasty
3 PL rybacej omáčky
200 g lúpaných kreviet
1 citrónová tráva
1 ČL mletého galgantu
kôra z 1 limetky
šťava z 1/2 limetky
400 ml kokosového krému
1 červená čili paprička
ryžové rezance
koriander

Do 2 litrov vody pridáme 60 g Tom Yum pasty, citrónovú trávu rozoberieme na plátky a dáme variť. Pridáme galgant, rybaciu omáčku, nastrúhanú kôru z limetky a limetkovú šťavu. Chvíľu povaríme. Pridáme olúpané predvarené krevety a 400 ml kokosového krému. Necháme povariť asi 15 minút. Nakoniec pridáme nakrájanú čili papričku podľa chuti.

Servírujeme s ryžovými rezancami, ktoré si uvaríme zvlášť. Na tanieri ozdobíme čerstvými lístkami koriandra.

Vytlačiť alebo zdieľať?

Možno dostaneš chuť aj na

Počet komentárov: 3 na “Tom Yum s krevetami

  1. iGurman
    2. november 2014 at 23:38

    Thajské ostré polievky mám rád. Ukladám.

  2. Kamila
    11. apríl 2016 at 6:58

    Galangal…super to vyzera, aj ked rozmyslam, ci som videla po Thajsku Tom YUm niekde s kokosovym mliekom…ale asi je to mozne

Napíš komentár

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné údaje sú označené *