Mini hot dog s paradajkovou salsou a mozzarellou
Letné grilovačky sú už v plnom prúde. Tu je ďalšia inšpirácia na chutný letný hot dog. Prenesieme sa na chvíľu do Talianska. Kombinácia paradajok, mozzarelly a bazalky vo farbách talianskej vlajky je veľmi oblúbená a nepoznám letnejšiu kombináciu chutí, ako je táto.
cca 12 porcií
Teľacie párky Mecom
2 plechovky krájaných rajčín
čerstvá bazalka
oregano
soľ
trstinový cukor
2-3 mozzarelly
hot dogové žemle
Krájané paradajky povaríme cca 10 minút s oreganom. Dochutíme soľou a štipkou cukru. Po odstavení z plameňa pridáme nasekanú čerstvú bazalku. Mozzarellu nakrájame na malé kocky. Párky buď uvaríme alebo ugrilujeme – pekne do chrumkava.
Do hot dogovej žemle vložíme teľací párok, zalejeme rajčinovou omáčkou a posypeme mozzarellou. Môžeme dozdobiť čerstvou bazalkou.