hotdog1
,

Mini hot dog s trhaným hovädzím mäsom

Na cestovaní mám najradšej spoznávanie nových jedál, kombinácií chutí. A ešte radšej mám to, ak sa môžem porozprávať s ľuďmi, ktoré to jedlo pripravujú. Podobný hot dog, aký som pripravil teraz, som ochutnal minulý rok v Prahe. Zaujímavé je, že veľmi podobné chute som našiel v Guatemale. Tam pridávajú koriander snáď do každého jedla. Je to ako pre nás petržlenová vňať :)

Musím sa pochváliť, tento hot dog je naozaj skvelý. Nenechajte sa odradiť 6-hodinovým pečením mäsa. Necháte ho piecť a môžete zatiaľ robiť hocičo iné. Napríklad môžete upiecť vlastné hot dogové žemle. Hovädzí krk je úžasné mäso. Je lacné (kilo kúpite pod 6 eur) a po upečení sa krásne rozpadáva. Veľmi dobre sa hodí k Debrecínskym klobáskam, ktoré sú mierne pikantné.

14-16 kusov

Debrecínske klobásky Mecom
1 kg hovädzieho krku
steakové korenie
1 biela cibuľa
500 ml nesolený zeleninový vývar alebo tmavé pivo
500 ml vašej obľúbenej bbq omáčky
čili / čili pasta
olej
kyslá smotana
koriander
hot dogové žemle

Do mäsa vmasírujeme steakové korenie. V panvici rozpálime olej a mäso z každej strany krátko opražíme, aby sme ho uzavreli. Mäso vyberieme na bok. V rovnakej panvici na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.

Do pekáča alebo do hnca, ktorý je vhodný na pečenie v rúre, vložíme mäso a cibuľku. Podlejeme vývarom (alebo pivom) a bbq omáčkou. Všetko v hrnci premiešame a pečieme asi 3 hodiny pri teplote 150 °C.

Po 3 hodinách pekáč vyberieme a mäso otočíme, aby bola v omáčke namočná aj druhá polovica. Pečieme ďalšie 2-3 hodiny.

hotdog2

Po upečeni mäso vyberieme a vidličkou ho ešte horúce potrháme. V prípade, ak sú časti mäsa dlhé, nožom ich môžeme pokrájať.

Omáčku, ktorá nám zostala v pekáči vychladíme a zrazenú masť odoberieme. Omáčku opäť zohrejeme a podľa chuti dosolíme, prípadne pridáme čili alebo čili pastu. Omáčku a trhané hovädzie zmiešame dokopy.

Debrecínske klobásky uvaríme alebo ugrilujeme.

Do žemle vložíme trochu trhaného mäsa, debrecínsku klobásku a opäť trochu trhaného mäsa. Polejeme rozmiešanou kyslou smotanou a posypeme koriandrom.

Vytlačiť alebo zdieľať?

Možno dostaneš chuť aj na

Napíš komentár

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné údaje sú označené *