Cestoviny so špenátom a mascarpone
Zaujímavá – jemná kombinácia chutí. Mascarpone sa zväčša používa do nadýchaných zákuskov, ako napríklad tiramisu. Ja ho dávam aj do cheesecake-u. Spolu so smotanou a domácimi fettuccine vytvorí peknú lesklú krémovú omáčku.
4 porcie
400 g cestovín
3-4 strúčiky cesnaku
1/2 ČL mletého muškátového orieška
300 g baby špenátu
150 ml smotany na šľahanie
4 PL mascarpone
mleté čierne korenie
soľ
olivový olej
parmezán
Dáme si variť cestoviny.
Na zohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, nastrúhaný muškátový oriešok a maslo. Počkáme, kým sa cesnak osmaží a maslo rozpustí. Potom pridáme špenátové listy, okoreníme, osolíme a 5 minút varíme. Pridáme smotanu a mascarpone. Minútku povaríme a ochutnáme. Dochutíme soľou a korením. Uvarené cestoviny spolu s trochou prevarenej vody z cestovín vmiešame do omáčky. Mali by sme dostať jemnú lesklú omáčku. Pridáme hrsť nastrúhaného parmezánu, premiešame a hneď podávame.
s domácimi cestovinami sa mi nechcelo hrajkať, ale omáčka vyskúšaná a musím povedať, že veľmi chutila, pán kuchár ;)
Dnes som vyskusala,uzasne,jemne,chutne a zaroven super rychle..