Mangový puding
Nie je jasné, odkiaľ mangový puding originálne pochádza. Podľa múdrej Wikipedie je to vraj z Hong Kongu, pretože ako bývalá britská kolónia bol ovplyvnený aj britskou kuchyňou, kde sa pudingy tradične pripravujú. V Číne s obľubou zahusťujú dezerty škrobom alebo želatínou. Konzistencia mangového pudingu by mala byť huspeninová – trasľavá. Mária spomína:
Prvýkrát som ho jedla v typickej kantónskej reštaurácií Lai Wan Market, ktorá je mimochodom považovaná za najlepšiu kantonskú reštauráciu v meste Guangzhou. Reštaurácia bola takmer vždy plná. Miestni tam dokonca chodili vo veľkom aj na raňajky. Či bol víkend alebo pracovný deň, vždy medzi 8.00 až 11.00 tam bola plno.
2 porcie
1 zrelé mango
2 ČL kukuričného škrobu
2 PL trstinového cukru
vanilkový lusk
šľahačka, kakao
Mango ošúpeme a obrežeme dužinu okolo kôstky. Dužinu spolu s vanilkovými semiačkami, cukrom a škrobom vymixujeme pomocou ponorného mixéra na kašu. Túto kašu následne varíme ako klasický puding pokiaľ zhustne a začne vrieť.
Necháme trochu vychladnúť a naplníme do pohárov alebo misiek. Na vrch pridáme vyšľahanú šľahačku a posypeme kakaom.
Je to Hong Kong…
Vyzera uzasne…ked ideme na yam-cha vzdy si dam mango pancakes….palacinka ma taku istu farbu ako tvoj puding a je plnena slahackou…