Tuniaková mini pizza
Máme tu konečne leto a čas piknikov v prírode. Pripravil som pre vás tip na mini pizze, ktoré môžete zobrať so sebou do parku či k jazeru. Jesť sa dajú aj studené a chuť tuniaka vám aspoň na chvíľu pripomenie prímorskú dovolenku. Ak nešoférujete, pokojne si k pizzi otvorte fľašu bieleho alebo rosé. Ak ste autom, dajte si nealkoholický hroznový nápoj.
cca 20 kusov
Cesto a rajčinový základ si pripravíme podľa tohto receptu. Z hotového cesta použijeme asi 1/3, zvyšok si môžeme dať zamraziť a použiť nabudúce. Z cesta si formujeme guľôčky vo veľkosti ping-pongovej loptičky, ktoré natenko rozvaľkáme. Priemer pizze by mal byť 8-10 cm. Na vyvaľkané cesto namažeme rajčinový základ a pridáme topping.
topping
2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave (Calvo)
4 šalotky nakrájané na plátky
nastrúhaný syr (napr. mozzarella)
sušené oregano
Topping ukladáme na pizzu v poradí: nastrúhaný syr, kúsky tuniaka, plátok šalotky.
Malé pizze uložíme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Pečieme pri teplote 250 °C približne 6-7 minút.