Zapečené tuniakové cestoviny
Cestoviny v rajčinovej omáčke s tuniakom sú fantastické. Tieto dve ingrediencie vytvárajú hamronickú sviežu chuť. Jemne kyslú, jemne šťavnatú. Pri pečení cestovín sa celá kuchyňa ponorí do nádhernej vône.
2 porcie
200 g kvalitných penne cestovín
400 g krájaných rajčín s bazalkou
160 g konzerva tuniaka Calvo vo vlastnej šťave
1 malá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
parmezán
olivový olej
drvené čili
čierne mleté korenie
soľ
Cibuľu aj cesnak nakrájame na drobno. Dáme si vyhriať rúru na 200 °C.
V hrnci ich na oleji opražíme spolu s drvenými čili papričkami. Ich množstvo odhadneme podľa vlastnej chuti. Pridáme konzervu krájaných rajčín s bazalkou a 2 minúty povaríme. Tuniaka zbavíme šťavy a pridáme ho do omáčky. Ochutnáme a osolíme a okoreníme. Netreba sa báť, omáčka môže byť mierne slaná. Cestoviny neskôr “absorbujú” pomerne veľa soli.
Do omáčky zamiešame neuvarené cestoviny. Treba dbať na to, aby sa poriadne premiešali.
Pripravíme si zapekaciu misu a cestoviny s omáčkou do nej natlačíme. Dávajte pozor na to, aby boli všetky cestoviny ponorené v omáčke.
Dobre posypeme nastrúhaným parmezánom a dáme piecť nezakryté na 20 minút.
Nechala som sa inšpirovať, použila som šproty, ale aj tak to bolo výborné!