Rozmarínové kuracie prsia so špargľou a pošírovaným vajcom
Zbláznil som sa do špargle. Posledný týždeň ju jem asi každý deň. Pripravil som pre vás tento efektný a rýchly recept. Na začiatok možno budete mať starosti s pošírovaným vajcom, ale keď sa to raz naučíte, bude to brnkačka.
Na mäso som použil koreniacu zmes od Fit Koření. Poslali mi balíček na testovanie. Môžem odporučiť…
Mäso
kuracie prsia
Pikantný rozmarín – zmes korenia
(rozmarín, chili, cesnak, bazalka, čierne korenie)
soľ, olej
Špargľa
zelená špargľa
maslo
korenie, soľ
Pošírované vajce
vajce
ocot
V hrnci si dáme variť vodu.
Mäso umyjeme, osušíme, osolíme a ochutíme koreniacou zmesou. Na grilovacej panvici grilujeme z oboch strán.
Medzitým si na panvici speníme maslo a osmažíme na ňom umytú špargľu zbavenú drevnatej časti stonky. Osolíme, okoreníme a len tak ledabolo prehadzujme pár minút na panvici, aby zmäkla, ale stále zostala trochu chrumkavá.
Keď nám voda na pošírované vajce vrie, stíšime ju, aby nebublinkovala. Do misky nalejeme asi 1 dl octu a rozbijeme doň vajce. Bielok sa obalí jemnou zrazeninou, čo nám uľahčí celý proces. V hrnci spravíme vodný vír a vajce s octom šupneme do točiacej sa vody. Počkáme 3 minúty a vajce vyberieme deravou naberačkou. Ak stále nechápeš o čo ide, pozri si toto video. Aj mne veľmi pomohlo.
Na tanieri ešte vajce dosolíme a na efekt okoreníme. Hotovka…
Toto vyzera super. Velmi jednoduche, ale efektne.