cheesecake

Cheesecake podľa Veroniky

Tento recept mám od mojej spolužiačky zo strednej, ktorá chodila do vedľajšej triedy a vydala sa za môjho spolužiaka Peťa, s ktorým sme drali jednu lavicu. Takže oboch poznám dosť dobre. Ale až nedávno som zistil, že Veronika je výborná kuchárka a ešte lepšia pekárka. Robí nenormálny cheesecake a dala mi recept, ktorý som si trošku prispôsobil kvôli veľkosti mojej tortovej formy. Zvládne ho každý a výsledok je mňamózny.

použil som 23 cm formu

cesto
100 g roztopeného masla
200 g rozmrvených maslových sušienok

plnka
750 g mascarpone
50 g trstinového cukru
4 vajcia
1 vanilkový lusk (alebo vanilkový extrakt)
250 g bielej čokolády
250 g kyslej smotany

ovocie na ozdobu

Rozmrvené sušienky zamiešajte s roztopeným maslom a rukami si vypracujte hmotu. Tortovú formu si vyložte papierom na pečenie (aj po okrajoch) a sušienkovú hmotu natlačte v súvislej vrstve na dno a aj mierne po okrajoch.

Do formy vylejte zmes, ktorú si šľahačom vymiešajte z mascarpone, roztopenej bielej čokolády, kyslej smotany, cukru, vajec a vanilky.

Pečte vo vyhriatej rúre na 160 °C asi 50 – 60 minút. Po upečení nechajte cheesecake ešte hodinu v pootvorenej rúre. Následne nechajte vychladnúť a dajte do chladničky. Pred podávaním ho ozdobte ovocím alebo hoblinkami bielej čokolády.

cheesecake1

cheesecake3

Vytlačiť alebo zdieľať?

Možno dostaneš chuť aj na

1 komentár

  1. kika
    19. október 2014 at 11:10

    Potvrdzujem-jednoduchy a extremne mnamozny, obavam sa, ze az navykovy :)

Napíš komentár na kika Zrušiť

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné údaje sú označené *