spagety

Špagety s cuketou a sušenými rajčinami na bielom víne

Mám tri zásady, ktoré dodržiavam pri príprave cestovín:

  1. Kupujem drahšie cestoviny, ktoré majú drsnejší povrch. Lepšie na nich drží omáčka. Z dostupných môžem odporučiť značku Barilla.
  2. Cestoviny varím v poriadne osolenej vode. Vždy dám do vriacej vody aspoň za hrsť morskej soli.
  3. Pri príprave omáčky alebo základu, ak to tak môžem nazvať, používam čo nejmenej surovín, aby nebola chuť zbytočne komplikovaná. Taktiež sa tento základ snažím variť čo najkratšie, aby bolo jedlo svieže.

spagety_cuketa_rajcina1

2 porcie

200-250 g kvalitných špagiet
polovica cukety
6-7 plátkov sušených rajčín naložených v oleji
biele suché víno
3 strúčiky cesnaku
olivový olej
soľ, čierne korenie, čili
tymián
parmezán

Postavte si vodu na cestoviny. Poriadne ju osoľte. Určite dajte do vody aspoň za hrsť soli. Uvarte špagety podľa návodu (cca 8 minút).

Medzitým, ako zovrie voda a uvaria sa cestoviny, pripravte si na panvici základ. Cesnak nasekajte na plátky a osmažte na olivovom oleji. Cuketu si nakrájajte na tenučké “rezančeky”, aby sa podobali tvaru špagiet. Táto technika krájania sa nazýva Julienne (pozri video). Podobne si na pásiky nakrájajte aj sušené rajčiny.

Keď už je cesnak osmahnutý, pridajte cuketu a rajčiny. Osoľte, okoreňte, pridajte čili a tymián. Chvíľku porestujte a potom podlejte trochou bieleho vína. Víno nechajte odpariť a hotovo.

Keď už sú cestoviny uvarené, sceďte ich ale nepreplachujte. Vysypte ich na panvicu a zamiešajte s cuketou a rajčinou… Na tanieri posypte parmezánom.

spagety_cuketa_rajcina2

Vytlačiť alebo zdieľať?

Možno dostaneš chuť aj na

Napíš komentár

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné údaje sú označené *