tatarak_kozi_syr1

Tatarák z kozieho syra s jablkami

Perfektný tip na zdravé gurmánske predjedlo. Výrazná chuť a aróma čerstvého kozieho syra je vyvážená sladkokyslým jablkom. Krásny farebný kontrast na tanieri rozohrá granátové jablko a bylinky. Podávame s chlebom alebo bagetou.

Inšpiroval som sa v reštaurácii Savage Garden, kde som si pred niekoľkými týždňami podobné jedlo objednal. Recept som si však nepýtal a skúsil som to sám – najjednoduchšie, ako sa dalo.

4 porcie

150 g mäkkého kozieho syra
1 jablko – radšej sladšie
petržlenová vňať
šplech mlieka
granátové jablko
žerucha

tatarak_kozi_syr2

Z jablka odstránime šupku, vyberieme stred a nakrájame ho na malinké kúsky – kocky. Jablko zmiešame s mäkkým čerstvým kozím syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Ak je syr tuhší, pridajte šplech mlieka.

Servírujeme na tanier s jadierkami granátového jablka a žeruchou, prípadne listami poľníčkoveho šalátu.

Ak je sezóna medvedieho cesnaku, vyskúšajte ho použiť namiesto petržlenovej vňate. Rovnako dobre a možno aj lepšie funguje čerstvá pažítka.
Vytlačiť alebo zdieľať?

Možno dostaneš chuť aj na

1 komentár

  1. Džúsikár
    8. júl 2015 at 0:03

    Skvelé, chutné, už len ten džús k tomu :)

Napíš komentár

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné údaje sú označené *